Rusia ameninţă că va riposta la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni după-amiază, că va riposta la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană din cauza condamnării la închisoare a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi.

5361 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă că va riposta la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană

Rusia ameninţă că va riposta la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană

„Sigur că vom riposta. Uniunea Europeană continuă pe o cale absolut ilegală, este un impas absolut", a declarat Aleksandr Gruşko, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Figaro.

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, sancţionarea a patru oficiali ruşi implicaţi în procedurile judiciare împotriva liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi.

Sancţiunile prevăd interzicerea acordării vizelor de călătorie şi blocarea activelor deţinute în ţările Uniunii Europene.

Conform unor oficiali de la Bruxelles, cei patru oficiali ruşi sancţionaţi sunt Aleksandr Kalaşnikov, directorul Serviciului penitenciarelor, Aleksandr Bastrîkin, directorul Comitetului rus de investigaţii, procurorul general Igor Krasnov şi Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naţionale.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici