Rusia e cea mai mare ameninţare la adresa Suediei, susţine serviciul de securitate al ţării nordice

Rusia este principala ameninţare internaţională la adresa securităţii Suediei, a arătat, miercuri, serviciul de securitate suedez.

450 afișări
Imaginea articolului Rusia e cea mai mare ameninţare la adresa Suediei, susţine serviciul de securitate al ţării nordice

Rusia e cea mai mare ameninţare la adresa Suediei, susţine serviciul de securitate al ţării nordice

"Trebuie să învăţăm cu toţii să trăim cu situaţia gravă de securitate", a declarat Charlotte von Essen, şefa serviciului suedez de securitate, dezvăluind un raport privind ameninţările cu care se confruntă ţara sa, care a cerut să adere la NATO de când Rusia a invadat Ucraina, relatează Reuters.

"Mai presus de toate, Rusia, dar şi China şi Iranul continuă să constituie ameninţări la adresa Suediei şi lucrează, iar într-o anumită măsură colaborează pentru a schimba actualul sistem de securitate", a spus ea.

La rândul său, şeful operaţiunilor serviciului de securitate, Fredrik Hallstrom, a declarat că, pe măsură ce un număr tot mai mare de spioni ruşi au fost expulzaţi din Occident, Moscova îşi schimbă tacticile şi "foloseşte metode mai oportuniste".

Pe de altă parte, în august anul trecut, serviciul de securitate a ridicat evaluarea nivelului de ameninţare teroristă la 4 de la 3 pe o scară de 5, după mai multe incidente în care extremişti din Suedia şi din ţările vecine au dat foc Coranului, revoltându-i pe musulmani şi declanşând ameninţări jihadiste.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici