Rusia este ca acasă în Doneţk. 5 persoane ar fi murit în urma unor bombardamente ale armatei ucrainene în regiune

Agenţia rusă RIA Novosti anunţă că 5 persoane au murit în urma unor bombardamente ale armatei ucrainene în centrul oraşului Doneţk.

444 afișări
Imaginea articolului Rusia este ca acasă în Doneţk. 5 persoane ar fi murit în urma unor bombardamente ale armatei ucrainene în regiune

Rusia este ca acasă la Doneţk. 5 persoane ar fi murit în urma unor bombardamente ale armatei ucrainene în regiune

Potrivit primarului oraşului, Aleksei Kulemzin, forţele armate ale Ucrainei au tras, printre altele, asupra a două şcoli şi a unei săli de sport.

Pe canalul său oficial Telegram, cartierul general de apărare teritorială al autoproclamatei Republici Populare Doneţk a transmis locuitorilor: „Aveţi grijă de voi şi de familia voastră, încercaţi să nu ieşiţi din casă în mod inutil. Nu părăsiţi adăpostul în timpul bombardamentelor”.

Conform informaţiilor actualizate, în urma bombardamentelor AFU în Doneţk, numărul victimelor a crescut la 21 de persoane: 5 au fost ucise şi 16 au fost rănite. Printre morţi se află şi un adolescent născut în 2009, notează The Guardian.

Afirmaţiile nu au fost verificate în mod independent. Kremlinul a calificat drept "scandaloase" atacurile asupra infrastructurii civile şi a instituţiilor pentru copii de pe teritoriul controlat de Rusia.

Forţele ruse au negat în mod repetat că au vizat în mod deliberat zone civile din Ucraina. Procurorii ucraineni spun că investighează sute de cazuri de presupuse crime de război împotriva populaţiei civile comise de trupele ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici