Rusia începe construcţia unui nou cosmodrom

Rusia a început construcţia unui nou cosmodrom la Vostocinii, la frontierea cu China, situaţie care va deschide un nou "front" în cucerirea spaţiului de către Moscova, a declarat, miercuri, vicepremierul rus Serghei Ivanov.

9 afișări
Imaginea articolului Rusia începe construcţia unui nou cosmodrom

Rusia începe construcţia unui nou cosmodrom

"Ca să folosesc un temen militar, vom deschide un al «doilea front» prin această bază în regiunea Amur, a declarat Ivanov, citat de presa rusă.

Această nouă bază spaţială, care se adaugă cosmodromului de la Pleseţk (nord-vest) şi celui de la Baikonur (închiriat Rusiei de Kazahstan) este menită să "asigure ţării noastre accesul independent în spaţiu", a adăugat acesta.

Finalizarea acesteia este prevăzută pentru 2016, potrivit lui Ivanov, care la sfârşitul lui noiembrie 2007 anunţase încheierea lucrărilor în 2015.

"Noul cosmodrom va trebui să aibă capacitatea de a lansa rachete de toate tipurile. Iar în jurul anului 2018 va trebui să avem capacitatea de a lansa zboruri cu echipaj la bord" de la această bază, a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici