Rusia îngrijorată de acţiunile Coreei de Nord pentru dezvoltarea programului nuclear. Apel căre ONU

Rusia denunţă acţiunile Coreei de Nord pentru dezvoltarea programului nuclear şi face un apel la comunitatea internaţională să aplice rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, a declarat luni Valentina Matvienko, preşedintele camerei superioare a Parlamentului rus, relatează agenţia Tass.

3872 afișări
Imaginea articolului Rusia îngrijorată de acţiunile Coreei de Nord pentru dezvoltarea programului nuclear. Apel căre ONU

Rusia îngrijorată de acţiunile Coreei de Nord pentru dezvoltarea programului nuclear

Valentina Matvienko s-a întâlnit cu preşedintele Adunării Naţionale a Coreei de Sud, Chung Sye-Kyun.

"Denunţăm categoric acţiunile Coreei de Nord privind dezvoltarea programului său de armament nuclear şi testele pe care le desfăşoară şi îndemnăm întreaga comunitate internaţională să respecte cu stricteţe rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU", a spus Matvienko.

Parlamentul de la Moscova a mai transmis că Rusia, ca alţi membri ai Consiliului de Securitate, aplică ultimele rezoluţii adoptate de către ONU.

Valentina Matvienko a mai discutat, luni, şi cu vicepreşedintele Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, Ahn Dong Chun, care a transmis că armele nucleare sunt menite pentru a proteja suveranitatea ţării.

"Ei au subliniat încă o dată că posesia armelor nucleare este singura modalitate eficientă de a-şi proteja ţara şi poporul şi singura garanţie a suveranităţii lor. Este un semn al istoriei complicate de 70 de ani privind relaţiile cu SUA", a spus Matvienko.

Situaţia din Peninsula Coreeană s-a deteriorat rapid în ultimele luni, după ce Phenianul a efectuat două teste cu rachete balistice. Ulterior, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat două rezoluţii prin care au fost înăsprite sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici