Rusia nu renunţă la baza navală din Ucraina

Rusia nu intenţionează să îşi abandoneze baza navală din Sevastopol, în Ucraina, deşi îşi va consolida facilităţile din Rusia, a declarat marţi comandantul Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov, relatează Ria Novosti în pagina electronică.

38 afișări
Imaginea articolului Rusia nu renunţă la baza navală din Ucraina

Rusia nu renunţă la baza navală din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contractul privind închirierea de către Rusia a spaţiului bazei navale din Crimeea expiră în 2017, dar Moscova speră să prelungească acest acord.

"Nu ne-am propus să plecăm din Sevastopol", a declarat Makarov. "Plănuim, de asemenea, să construim facilităţi pentru flota Mării Negre lângă Novorosiisk", a adăugat acesta.

Facilităţile de la Novorosiisk urmează să fie realizate până în 2020.

Generalul a precizat că în prezent se lucrează la curăţirea Golfului Ţemes, cunoscut de asemenea sub numele Golful Novorosiisk, de instalaţiile din perioada celui de al doilea război mondial.

Iuşcenko a anunţat vara trecută că Ucraina nu va prelungi contractul privind baza de la Sevastopol după 2017, şi a cerut flotei ruseşti să înceapă pregătirile pentru retragere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici