Rusia renunţă la arma nucleară dacă şi SUA fac acelaşi lucru

Prim-ministrul rus, Vladimir Putin, a estimat, miercuri, că Rusia ar putea renunţa fără probleme la armamentul nuclear, cu condiţia ca cei care l-au inventat, adică Statele Unite, să facă acelaşi lucru.

23 afișări
Imaginea articolului Rusia renunţă la arma nucleară dacă şi SUA fac acelaşi lucru

Rusia renunţă la arma nucleară dacă şi SUA fac acelaşi lucru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Desigur! La ce ne foloseşte arma atomică?", a răspuns Vladimir Putin, fiind întrebat de un ziarist dacă şi-ar putea imagina Rusia fără arsenal nuclear, în timpul unei întâlniri cu ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier.

"De parcă noi am inventat şi folosit (arma nucleară)! Dacă cei care au inventat-o şi folosit-o sunt dispuşi astăzi să renunţe la ea (...) bineînţeles că vom saluta o astfel de evoluţie şi o vom susţine", a continuat premierul Rusiei.

Moscova şi Washingtonul poartă negocieri pentru un nou pact care să înlocuiască acordul START 1 privind reducerea arsenalelor militare nucleare ale celor două state, care expiră la sfârşitul anului.

Miercuri, un oficial militar rus de rang înalt, generalul Nikolai Solonov, a estimat că Rusia ar trebui să-şi păstreze cel puţin 1.500 de focoase nucleare, după încheierea noului acord de dezarmare, care face în prezent obiectul negocierilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici