Rusia şi Iranul au trimis militari în Siria pentru a susţine regimul al-Assad - surse israeliene

Rusia şi Iranul au trimis militari în Siria pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad, anunţă surse din cadrul serviciilor de informaţii israeliene, citate de site-ul cotidianului Haaretz.

2822 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Iranul au trimis militari în Siria pentru a susţine regimul al-Assad - surse israeliene

Rusia şi Iranul au trimis militari în Siria pentru a susţine regimul al-Assad - surse israeliene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor israeliene, sute de membri ai Gardienilor Revoluţiei din Iran au fost trimişi în Siria în ultimele zile. Militarii iranieni au venit în sprijinul militanţilor Hezbollah, în zona Zabadani, în sud-vestul Siriei. Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a trimis de mulţi ani militanţi în Siria pentru a ajuta forţele subordonate regimului Bashar al-Assad.

Serviciile secrete israeliene au aflat că regimul preşedintelui al-Assad deţine controlul a doar 25% din teritoriul Siriei, în principal asupra zonei supranumite Allawistan, respectiv oraşele Latakia şi Tartus. Oraşul Damasc riscă să fie ocupat de militanţi ai reţelei Stat Islamic sau de insurgenţi.

Ministerul israelian al Apărării a confirmat că în Siria sunt şi instructori militari ruşi.

"Există riscuri în zonele Latakia şi Tartus, iar Rusia are interese în aceste zone. Ruşii vor să apere Administraţia al-Assad şi să participe la combaterea terorismului", a declarat Moshe Yaalon, ministrul israelian al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici