Ruşii au sărbătorit victoria din al Doilea Război Mondial în Piaţa Roşie din Moscova - FOTO

Mii de soldaţi, tancuri şi camioane care transportau rachete strategice au defilat miercuri prin Piaţa Roşie din Moscova, pentru a comemora victoria din 1945 asupra regimului nazist, în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, care a preluat funcţia luni.

1133 afișări
Imaginea articolului Ruşii au sărbătorit victoria din al Doilea Război Mondial în Piaţa Roşie din Moscova - FOTO

Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev la parada din Piaţa Roşie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial este sărbătorit la 9 mai în fosta URSS, capitularea fiind semnată târziu în cursul serii de 8 mai la Berlin, adică la 9 mai după ora Moscovei.

La ora loală 10.00 (9.00, ora României), Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, numit marţi premier după ce i-a cedat postul de preşedinte mentorului său, au ajuns la tribuna oficială din Piaţa Roşie, unde se aflau numeroşi foşti combatanţi şi invitaţi, printre care şi fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Parada militară a început prin inspecţia trupelor, efectuată de ministrul Apărării, Anatoli Serdiukov, care a salutat miile de soldaţi şi ofiţeri adunaţi în Piaţa Roşie, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Aproximativ 14.000 de militari au defilat pe fondul muzicii şi în pas cadenţat prin Piaţa Roşie, urmaţi de blindate şi artileria grea, într-o nouă demonstraţie de forţă demnă de Uniunea Sovietică.

Şaisprezece rampe mobile de lansare a rachetelor sol-aer perfecţionate de tip S-400, tancuri T-90 şi blindate pentru transportul trupelor BTR-80 au participat la paradă.

După o ploaie puternică în cursul dimineţii, înaintea defilării, forţele armate ruse au confirmat că patru avioane au dispersat anterior agenţi chimici pentru a alunga norii, astfel încât să evite ploaia în timpul ceremoniilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici