Saakaşvili, acuzat că foloseşte UE şi OSCE pentru a continua politica agresivă

Preşedintele regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud, Eduard Kokoiti, a afirmat marţi că preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, încearcă să folosească UE şi OSCE pentru a-şi continua politica agresivă, relatează Interfax în pagina electronică.

11 afișări
Imaginea articolului Saakaşvili, acuzat că foloseşte UE şi OSCE pentru a continua politica agresivă

Eduard Kokoiti, preşedintele Osetiei de Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

"În prezent, Saakaşvili încearcă să folosească Uniunea Europeană şi (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) OSCE pentru a-şi continua politica agresivă. Cer comunităţii mondiale să nu creadă nici o declaraţie paşnică făcută de Saakaşvili şi semnătura lui de pe documentul de încetare a focului", a declarat Kokoiti

"Toate acestea sunt făcute cu un singur scop, anume pentru a se menţine şi pentru a-şi continua politica agresivă în legătură cu Osetia de Sud şi Abhazia", a adăugat el.

"După declaraţiile privind încetarea focului, partea georgiană a bombardat periferia (capitalei osete) Ţhinvali", a mai spus acesta.

Georgia a declanşat în noaptea de joi spre vineri o ofensivă militară împotriva republicii sale separatiste Osetia de Sud, susţinută de Moscova. Rusia şi Georgia sunt implicate în confruntări violente pentru preluarea controlului asupra acestei regiuni, independentă de facto de la destrămarea URSS, în 1991.

Abhazia, un alt teritoriu separatist georgian, a deschis sâmbătă un al doilea front împotriva Georgiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici