Salvarea lui "Dracula": românul rănit pe Frontul Ucrainean evacuat cu ajutorul comunităţii franceze

  • Un român, membru al Legiunii Voluntarilor Internaţionali, supranumit "Dracula", a fost salvat de o echipă de francezi după ce a suferit răni grave pe frontul din Ucraina, în oraşul Bahmut.
  • Comunitatea online condusă de Xavier Tytelman a mobilizat donaţii pentru achiziţionarea unui vehicul special, asigurând evacuarea românului în condiţii dificile, demonstrând solidaritatea internaţională în sprijinul voluntarilor implicaţi în conflictele din Ucraina.
1039 afișări
Imaginea articolului Salvarea lui "Dracula": românul rănit pe Frontul Ucrainean evacuat cu ajutorul comunităţii franceze

Sursa foto: twitter.com/PeurAvion

Un român, cunoscut sub numele de "Dracula" şi membru al Legiunii Voluntarilor Internaţionali, a fost salvat de o echipă de francezi după ce a suferit răni grave pe frontul din Ucraina, în oraşul Bahmut. Imagini cu românul ţinând o hârtie cu mesajul ”Mulţumesc Xavier şi comunităţii tale” au fost publicate pe X de către Xavier Tytelman, un fost pilot militar.

Xavier a furnizat actualizări cu privire la starea lui "Dracula", evidenţiind dificultăţile întâmpinate în evacuare. Zona era accesibilă doar pe jos, iar terenul denivelat a făcut imposibil accesul unui vehicul 4x4. Echipa de salvare, înarmată cu o targă, a fost singura opţiune pentru evacuare. Românul, care nu se putea deplasa singur, a aşteptat salvarea în condiţii extreme, la o temperatură de -8°C, în timp ce starea sa de sănătate se deteriora.

Mai multe încercări de evacuare au fost împiedicate de progresul lent, pe jos, oferind forţelor ruse timp pentru pregătirea barajelor de artilerie. Acestea au creat dificultăţi pentru salvatori şi au provocat răni suplimentare. Xavier a lansat un apel disperat către comunitatea sa de pe X pentru donaţii, iar un medic de luptă francez a ajuns la faţa locului, folosind un vehicul potrivit pentru transportul românului.

Comunitatea s-a mobilizat rapid, donând sume pentru achiziţionarea vehiculului necesar evacuării. Această acţiune a salvat viaţa lui "Dracula" şi a demonstrat solidaritatea internaţională în faţa dificultăţilor pe care le întâmpină voluntarii implicaţi în conflictele din Ucraina. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici