Sancţiunile împotriva lui Ali Khamenei sunt un atac asupra naţiunii- oficial guvernamental iranian

Sancţiunile impuse de Statele Unite împotriva liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, sunt un atac asupra întregii naţiuni, a transmis marţi Ali Rabiei, purtător de cuvânt al Guvernului iranian, citat de Reuters.

410 afișări
Imaginea articolului Sancţiunile împotriva lui Ali Khamenei sunt un atac asupra naţiunii- oficial guvernamental iranian

Sancţiunile împotriva lui Ali Khamenei sunt un atac asupra naţiunii- oficial guvernamental iranian

„Sancţionarea liderului suprem este un atac direct la adresa întregii naţiuni. Această acţiune va spori unitatea cetăţenilor iranieni”, a transmis Ali Rabiei prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a transmis că dacă Statele Unite vor impune sancţiuni şi împotriva lui Javad Zarif, ministrul de Externe iranian, vor demonstra că nu sunt interesate de negociere.

„Donald Trump pretinde că doreşte să negocieze şi în acelaşi timp impune sancţiuni asupra negociatorilor. Sancţionarea lui Javad Zarif ar demonstra că declaraţiile lui sunt superficiale şi că îi este teamă de diplomaţie”, a transmis Rabiei.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni că a impus noi sancţiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva liderului suprem al ţării, ayatollahul Ali Khamenei. Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei din SUA a transmis că şi Javad Zarif va fi vizat de sancţiuni săptămâna aceasta.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la propunerile sale de negocieri, avertizând că zone din Iran vor fi distruse în cazul unui eventual război.

Taguri:
iran,
sancţiuni,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici