Şapte morţi în Slovacia, în urma unei coliziuni între două avioane cu paraşutişti la bord

Două avioane, la bordul cărora se aflau zeci de paraşutişti civili care se antrenau în vederea unui spectacol aerian, s-au ciocnit în zbor, joi, în spaţiul aerian din vestul Slovaciei, şapte oameni pierzându-şi viaţa, au anunţat surse oficiale, relatează AP în pagina electronică.

146 afișări
Imaginea articolului Şapte morţi în Slovacia, în urma unei coliziuni între două avioane cu paraşutişti la bord

Şapte morţi în Slovacia, în urma unei coliziuni între două avioane cu paraşutişti la bord (Imagine: Captură video)

O purtătoare de cuvânt a pompierilor slovaci, Zuzana Farkasova, a declarat că accidentul a avut loc joi dimineaţa către ora 8.30 GMT (11.30, ora României), lângă satul Cerveny Kamen.

Aproximativ 40 de persoane se aflau la bordul celor două avioane de tip L-410 în momentul coliziunii, a declarat, citând informaţii preliminare, Juraj Denes, un oficial din cadrul agenţiei guvernamentale slovace care anchetează accidente aviatice.

Coliziunea a avut loc la aproximativ 1.500 de metri altitudine.

Persoanele de la bordul avioanelor sunt paraşutişti, a precizat el.

Denes a spus că paraşutiştii de la bordul unuia dintre avioane au supravieţuit deoarece au reuşit să sară cu paraşuta din avion înaintea coliziunii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al salvatorilor, Andrej Hirjak, la intervenţie au fost trimise trei elicoptere.

Avioanele s-au prăbuşit într-o zonă de deal, în apropiere de frontiera cu Cehia.

Hirjak a refuzat să ofere alte informaţii pentru AP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici