Şapte români, între trei care copii, au fost răniţi în accidentul de autocar din Italia

Şapte români, între care trei copii, au fost răniţi în accidentul de autocar produs luni pe autostrada A13, în dreptul oraşului Padova, Italia, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

392 afișări
Imaginea articolului Şapte români, între trei care copii, au fost răniţi în accidentul de autocar din Italia

Imagine arhivă

Potrivit MAE, în accidentul produs pe autostrada A13, în dreptul oraşului Padova, a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau 56 de cetăţeni români, cu destinaţia România.

Reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile italiene, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenia, identitatea, starea de sănătate a victimelor, precum şi la circumstanţele producerii accidentului rutier.

Conform MAE, un reprezentant al Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la Padova şi se află în contact cu autorităţile în vederea obţinerii unor detalii suplimentare despre accident şi pentru a acorda asistenţa consulară specifică în astfel de situaţii.

„Potrivit informaţiilor preliminare, obţinute de reprezentanţii oficiului consular, MAE informează că 7 cetăţeni români (3 minori şi 4 adulţi) sunt răniţi, fără a le fi pusă viaţa în pericol, şi au fost transportaţi de urgenţă la unităţi spitaliceşti din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Ancheta autorităţilor italiene competente cu privire la circumstanţele producerii acestui incident este în desfăşurare”, arată MAE.

Potrivit ministerului, firma de transport proprietară care deţine autocarul implicat în accident va asigura preluarea celorlalţi pasageri şi transportul acestora în România.

MAE informează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Consulatului General al Românieila Trieste: +39 340 8821688.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici