Scandal în Noua Zeelandă. Noul guvern vrea să renunţe la restricţiile în comerţul cu ţigări

  • Guvernul din Noua Zeelandă a anunţat că vrea să renunţe la restricţiile în ceea ce priveşte comerţul cu ţigări.
  • Acestea urmau să intre în vigoare anul viitor, aşa cum a stabilit fostul guvern al ţării.
  • Anunţul a provocat numeroase reacţii.
373 afișări
Imaginea articolului Scandal în Noua Zeelandă. Noul guvern vrea să renunţe la restricţiile în comerţul cu ţigări

Legislaţia, introdusă în timpul precedentului guvern condus de Jacinda Ardern, ar fi interzis anul viitor vânzarea de ţigări persoanelor născute după 2008. Pachetul legislativ reprezintă o premieră mondială şi a devenit un model pentru alte ţări, deşi nu a intrat în vigoare.

Noul cabinet susţine că are nevoie de banii din industria tutunului pentru a reduce taxele populaţiei şi anunţă că ar putea amâna sau anula noile legi.

Experţii în domeniul sănătăţii au criticat vehement această schimbare bruscă.

„Suntem îngroziţi şi dezgustaţi... acesta este un pas incredibil de retrograd în ceea ce priveşte măsurile de sănătate absolut excelente şi de top la nivel mondial", a declarat, pentru BBC, Richard Edwards, cercetător în domeniul controlului tutunului şi expert în sănătate publică la Universitatea din Otago.

Printre măsurile din pachetul legislativ sunt restricţionarea numărului de comercianţi de tutun şi reducerea nivelului de nicotină din ţigări. Cercetările au arătat că noile legi ar putea salva până la 5.000 de vieţi în fiecare an.

Fumatul este principala cauză a deceselor care pot fi prevenite în Noua Zeelandă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici