Scandal la Harvard: Rămăşiţele soţiei unui cercetător implicate într-un trafic de organe

Un cercetător a aflat că rămăşiţele soţiei sale ar fi putut fi vândute ca parte a unui trafic de organe, după ce părţile corpului ei au fost donate Şcolii de Medicină Harvard pentru cercetare. Este posibil ca până la 400 de cadavre să fi fost folosite de reţea, condusă de un fost manager de morgă.

2303 afișări
Imaginea articolului Scandal la Harvard: Rămăşiţele soţiei unui cercetător implicate într-un trafic de organe

Sursa foto: Twitter

Jack Porter, asociat al Centrului Davis pentru Studii Ruseşti şi Eurasiatice de la Harvard, a declarat pentru Boston Globe că a donat rămăşiţele soţiei sale, Raya, universităţii, după ce aceasta a murit în 2017.

La începutul anului 2019, Jack Porter a primit rămăşiţele incinerate ale soţiei sale. Acum, însă, după ce a primit o scrisoare de la şcoală, Porter a aflat că rămăşiţele lui Raya ar fi putut fi afectate de o presupusă reţea de trafic de organe condusă de Cedric Lodge, un fost manager de morgă la Harvard Medical School.

„Ceea ce mă deranjează este că există cineva undeva în această ţară sau în altă parte care atinge părţi din corpul soţiei mele", a declarat Porter: „Ar putea fi creierul ei, pielea ei, oasele ei. Este dezgustător şi de aceea ar trebui să existe o pedeapsă severă".

Lodge a fost pus sub acuzare, împreună cu soţia sa şi alte patru persoane, sub acuzaţia de conspiraţie pentru transportul şi vânzarea de rămăşiţe umane între 2018 şi 2022.

Este posibil ca până la 400 de cadavre să fi fost folosite ca parte a acestei scheme, potrivit unui proces civil intentat de fiul uneia dintre victime.

Rămăşiţele fuseseră donate şcolii în cadrul unui program pentru persoanele care au fost de acord să îşi doneze trupurile în scopuri educaţionale, didactice sau de cercetare. Soţia lui Porter, care fusese ginecolog în Ucraina, ţara sa natală, a decis să îşi doneze rămăşiţele pentru cercetare medicală după ce a fost diagnosticată cu cancer de colon, a declarat Porter.

În schimb, este posibil ca rămăşiţele lui Raya Porter să fi fost vândute pentru profit.

Procurorii au declarat că au găsit unele dovezi ale tranzacţiilor lui Lodge, se arată într-un rechizitoriu depus miercurea trecută, notează Insider. Potrivit plângerii penale, acesta ar fi vândut, de exemplu, două feţe disecate pentru 600 de dolari. Unul dintre inculpaţii menţionaţi în rechizitoriu, Katrina Maclean, care deţinea un magazin de păpuşi, postase pe Instagram o fotografie în care arăta una dintre păpuşile sale, susţinând că a fost făcută cu "un craniu uman adevărat".

Procurorii au mai spus că Lodge le-ar fi permis lui Maclean şi unui alt acuzat, Joshua Taylor, să intre în morgă pentru a alege rămăşiţele pe care le doreau.

În timp ce Porter a declarat că Harvard a gestionat donaţia "foarte respectuos" şi a plătit costurile funerare, el şi-a exprimat îngrijorarea că este posibil ca şcoala să nu fi urmat cu atenţie protocoalele de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici