Scandalul posterelor cu Berlusconi: JWT India îşi concediază mai mulţi angajaţi - FOTO

JWT India a concediat mai mulţi angajaţi în urma seriei de reclame controversate, inclusiv cea care-l arată pe fostul premier italian Silvio Berlusconi cu un grup de femei legate în portbagajul unei maşini, relatează BBC News Online.

205 afișări
Imaginea articolului Scandalul posterelor cu Berlusconi: JWT India îşi concediază mai mulţi angajaţi - FOTO

Scandalul posterelor cu Berlusconi: JWT India îşi concediază mai mulţi angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reclamele nu au fost niciodată utilizate, ci au apărut doar pe website-ul companiei de publicitate. JWT, parte a celui mai mare trust de advertising WPP, a declarat că posterele au fost "de prost gust şi contrare oricărui standard" promovat de companie.

Bobby Pawar, unul dintre directori, a fost constrâns să demisioneze, precum şi Vijay Simha Vellankim director de creaţie al Blue Hive, o filială a WPP axată pe gestionarea contractului publicitar cu Ford.

Una dintre reclame îl arăta pe Berlusconi în scaunul şoferului, cu trei femei legate în portbagaj, cu sloganul: "Lasă-ţi grijile în urmă cu portbagajul extra-large al noului Figo".

Posterele au fost încărcate pe site la câteva zile după ce India a promulgat o serie legi stricte împotriva violului. Imaginile au provocat un val de controverse, fiind catalogate drept misogine.

Filiala indiană a Ford Motor Company şi-a exprimat public scuzele la începutul săptămânii, iar JWT a criticat posterele declarând că "acestea nu au fost niciodată destinate publicării contra cost şi nici nu trebuia să fi fost create, cu atât mai mult încărcate pe Internet. (...) Acesta a fost rezultatul unor indivizi care au acţionat fără o supraveghere corespunzătoare, şi acţiunile adecvate au fost luate în interiorul agenţiei unde aceştia lucrează, pentru a gestiona situaţia", a declarat JWT.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici