Schimb de focuri de armă la frontiera israelo-palestiniană

Militari israelieni au fost implicaţi miercuri dimineaţa într-un schimb de focuri cu persoane înarmate care se aflau în Peninsula Sinai, pe teritoriul egiptean, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

296 afișări
Imaginea articolului Schimb de focuri de armă la frontiera israelo-palestiniană

Schimb de focuri de armă la frontiera israelo-palestiniană (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Nici un militar israelian nu a fost rănit în timpul acestui incident, produs la scurt timp după arestarea a "trei suspecţi" care au trecut frontiera, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

"Militarii se deplasau de-a lungul frontierei, când au reperat trei suspecţi care se infiltrau. După arestarea acestora, militarii au auzit focuri de armă şi au deschis focul la rândul lor", a precizat aceasta.

Potrivit primelor elemente ale unei anchete este posibil ca primele focuri de armă să fi fost trase între membri ai serviciilor de securitate egiptene şi traficanţi, potrivit unor surse militare.

Incidente de acest gen s-au înmulţit în ultimele luni la frontiera israelo-palestiniană, în regiunea Sinai, unde situaţia securităţii a devenit deosebit de dificilă în urma prăbuşirii regimului lui Hosni Mubarak, în februarie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici