Schröder şi ambasadorul rus în Germania, evacuaţi de la o petrecere în urma unei alerte cu bombă

O alertă cu bombă a întrerupt luni seara o petrecere organizată de către Banca Rothschild cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către fostul cancelar german Gerhard Schröder, la care era prezent şi ambasadorul rus, în apropiere de Frankfurt, scrie presa germană.

169 afișări
Imaginea articolului Schröder şi ambasadorul rus în Germania, evacuaţi de la o petrecere în urma unei alerte cu bombă

Gerhard Schröder (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Schröder, care a împlinit vârsta de 70 de ani pe 7 aprilie, participa la această recepţie împreună cu ambasadorul Rusiei în Germania Vladimir Grinin, la Hotelul Kronberg, la periferia oraşului Frankfurt (vest).

Un apel telefonic anonim adresat hotelului, efectuat în jurul orei 17.30 GMT (20.30, ora României), a ameninţat petrecerea cu un "eveniment funest", potrivit unui comunicat emis de poliţie. O serie de publicaţii, inclusiv săptămânalul Der Spiegel, pe site, şi cotidianul Bild au evocat o alertă cu bombă.

Hotelul a fost evacuat şi verificat de către poliţie, după care alerta a fost anulată, iar invitaţii au putut să revină, către ora 21.20 GMT (marţi, 0,20, ora României), potrivit poliţiei.

Prietenia fostului şef al Guvernului german cu preşedintele rus Vladimir Putin şi faptul că acesta apără politica rusă în criza ucraineană au provocat, recent, un val de critici în Germania.

Schröder, cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, este preşedintele Consiliului de supraveghere a Nord Stream, un gazoduct care leagă Rusia şi Europa via Marea Baltică.

La sfârşitul lui aprilie, o petrecere pentru aniversarea acestuia, sponsorizată de Nord Stream, la care a participat şi Putin, a creat o polemică.

Fotografii cu un Schröder zâmbitor, care-l îmbrăţişează călduros pe preşedintele rus, după ce iese din maşină, în faţa Palatului Iusupov de la Sankt-Petersburg, au făcut înconjurul lumii, obligând Guvernul german să se distanţeze de fostul cancelar.

Într-un interviu difuzat duminică de către cotidianul Die Welt, Gerhard Schröder a apreciat că Uniunea Europeană (UE) este principala vinovată de criza din Ucraina, pentru că a obligat Kievul să aleagă între un viitor cu UE sau cu Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici