Şcoala din Germania a fost evacuată - presă

Şcoala din localitatea Winnenden, din Germania, unde a avut loc un incident armat soldat cu moartea mai multor persoane, a fost evacuată, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Şcoala din Germania a fost evacuată - presă

Şcoala din Germania a fost evacuată - presă (Imagine din arhiva MediafaxFoto / AFP)

"Persoana a deschis focul în jur", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. "Nu vă pot da informaţii despre morţi sau răniţi. Persoana a fugit", a adăugat el. Poliţia, echipele de salvare şi pompierii se află la faţa locului, iar şcoala a fost evacuată, a explicat el.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Herr Brenner, citat de CNN, a declarat că numărul exact al victimelor nu este cunoscut, adăugând însă că mai mult de cinci persoane au murit în acest atac.

Autorităţile îl caută pe atacator, care ar avea în jur de 20 de ani.

Conform publicaţiei Der Spiegel, nouă persoane ar fi fost ucise şi mai multe rănite în acest atac. "Credem că nouă persoane au murit. Atacatorul a fugit în centrul oraşului", a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit publicaţiei locale Winnender Zeitung, poliţia a avertizat şoferii din zonă să nu ia în maşină pe nimeni.

Localitatea Winnenden are în jur de 27.600 de locuitori şi este situată la circa 20 de kilometri nord-est de Stuttgart.

Acesta este primul incident de acest fel din Germania, de când un tânăr de 18 ani a provocat rănirea a 37 de persoane în Emsdetten, în nord-vestul Germaniei, iar ulterior s-a sinucis.

Acest incident a intervenit după masacrul de la şcoala din Erfurt, din aprilie 2002, când fostul elev Robert Steinhauser a împuşcat mortal 13 profesori, doi elevi, un ofiţer de poliţie şi ulterior s-a sinucis, în cel mai grav atac de la cel de-al doilea război mondial.

Citeşte şi:

Zece morţi, în incidentul armat de la o şcoală din Germania - presă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici