Secret Service anchetează noi acuzaţii de prostituţie

Secret Service, care s-a despărţit de nouă angajaţi în urma unui scandal de prostituţie, anchetează posibile fapte similare care s-ar fi derulat anul trecut în Salvador, a informat joi o sursă parlamentară americană.

244 afișări
Imaginea articolului Secret Service anchetează noi acuzaţii de prostituţie

Secret Service anchetează noi acuzaţii de prostituţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doisprezece agenţi ai Secret Service, poliţia federală de elită care se ocupă mai ales de protecţia preşedintelui Barack Obama şi a familiei sale, au fost suspectaţi că au frecventat prostituate la Cartagena în Columbia în timpul pregătirii vizitei lui Obama la summitul Americilor la 14 şi 15 aprilie.

Nouă dintre ei au fost concediaţi, au demisionat ori s-au retras după ce scandalul a izbucnit la 13 aprilie.

Însă alte acuzaţii au apărut săptămâna aceasta, conform unui oficial din Congres, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului: "Săptămâna aceasta, Secret Service a fost sesizat despre afirmaţiile" privind comportamentul presupus al agenţilor în Salvador, unde Obama a efectuat ultima etapă a unui turneu în America Latină la sfârşitului lui martie 2011.

Un sub-contractant care "a lucrat îndeaproape cu echipa Secret Service responsabilă cu pregătirile" vizitei lui Obama a afirmat că agenţi şi militari americani s-au dus într-un club de strip-tease în San Salvador înainte de sosirea preşedintelui.

Conform postului local KIRO-TV din Seatle (nord-vest), care a făcut publică informaţia, acest sub-contractant a văzut agenţi care au băut mult alcool şi unii care au plătit prostituate.

Conform oficialului din Congres, Secret Service le-a transmis congresmenilor într-un memorandum că va încerca să verifice autenticitatea acestor afirmaţii.

Doisprezece militari au fost de asemenea implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia. O anchetă a Pentagonului este în curs.

Miercuri, secretarul american pentru Securitatea Internă Janet Napolitano, în subordinea căreia intră Secret Service, a asigurat că are "încredere deplină" în această forţă de elită, în pofida scandalului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici