Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord se joacă cu focul. SUA sunt pregătite pentru orice eventualitate

Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, a denunţat acţiunile "provocatoare" ale Coreei de Nord, afirmând că regimul de la Phenian "se joacă cu focul" şi dând asigurări că Statele Unite sunt pregătite "pentru orice eventualitate".

1885 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord se joacă cu focul. SUA sunt pregătite pentru orice eventualitate

Chuck Hagel (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Prin retorica beligerantă, Coreea de Nord se joacă cu focul şi nu ajută deloc la dezamorsarea unei situaţii instabile", a declarat şeful Pentagonului. 

"Ţara noastră este pregătită să facă faţă oricărei eventualităţi, oricărei acţiuni pe care ar putea-o întreprinde Coreea de Nord, oricărei provocări la care ar putea recurge", a dat asigurări Hagel.

La rândul său, amiralul Samuel Locklear, comandantul forţelor americane din regiunea Pacificului, a dat asigurări că Statele Unite pot intercepta orice rachetă lansată de Coreea de Nord spre teritoriul american sau spre state aliate din Asia de Est.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a ameninţat că ar putea ataca Statele Unite sau Coreea de Sud. Potrivit serviciilor de spionaj, regimul de la Phenian a transferat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est. Analiştii cred că este vorba de rachete de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri. O astfel de rachetă poate ajunge pe Insula Guam (situată în Oceanul Pacific şi aparţinând SUA), dar nu şi pe teritoriul continental al Statelor Unite.

Însă Administraţia de la Washington şi Guvernul de la Seul apreciază că este foarte probabil ca regimul stalinist de la Phenian să efectueze un nou test balistic cu o rachetă având rază medie de acţiune. Potrivit unor surse citate de CNN, Administraţia Barack Obama consideră că este foarte probabil ca regimul nord-coreean să testeze o rachetă în orice moment. Conform serviciilor de spionaj americane, Coreea de Nord a finalizat deja pregătirile în vederea lansării unei rachete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici