Secretarul american al Apărării încearcă să convingă aliaţii europeni spre a sprijini Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a încercat marţi să convingă aliaţii europeni că SUA sprijină în continuare Ucraina, chiar dacă Washingtonul are probleme în a continua să înarmeze Kievul şi există puţine semne că în Congresul SUA se va acţiona pentru a suplimenta fondurile.

479 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării încearcă să convingă aliaţii europeni spre a sprijini Ucraina

Secretarul american al Apărării încearcă să convingă aliaţii europeni spre a sprijini Ucraina

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a refuzat până în prezent să convoace un vot asupra unui proiect de lege care ar oferi încă 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Casa Albă se străduieşte să găsească modalităţi de a trimite asistenţă Kievului, care se luptă cu forţele ruseşti de mai bine de doi ani, relatează Reuters.

Austin conduce reuniunea lunară cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, care are loc la Baza aeriană Ramstein din Germania şi care reuneşte 50 de aliaţi care au sprijinit militar Ucraina.

"Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eşueze", a declarat Austin, la începutul reuniunii.

Oficiali americani spun însă că lipsa fondurilor are deja un impact pe teren în Ucraina, iar forţele ucrainene sunt nevoite să gestioneze resursele limitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici