Secretarul general al Naţiunilor Unite: Lumea este într-un "moment periculos" / Guterres cere o soluţie diplomatică la criza Rusia-Ucraina

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut miercuri Rusiei şi Ucrainei să iniţieze negocieri pentru un nou armistiţiu în regiunile separatiste est-ucrainene, avertizând că actuala criză militară este "un moment periculos" pentru întreaga lume.

533 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Naţiunilor Unite: Lumea este într-un "moment periculos" / Guterres cere o soluţie diplomatică la criza Rusia-Ucraina

Guterres cere o soluţie diplomatică la criza Rusia-Ucraina: Lumea este într-un "moment periculos" - PUBLICAT FLUX

"Este momentul să manifestăm reţinere, raţiune şi să reducem tensiunile. Nu există loc pentru acţiuni sau declaraţii care să ducă această situaţie periculoasă în prăpastie. Este momentul să fie instituit un armistiţiu şi să se revină la calea dialogului şi a negocierilor, pentru a salva cetăţenii din Ucraina şi din alte zone de suferinţele războiului. Nu ne oprim şi nu ne vom opri de la eforturile pentru o soluţie paşnică", a declarat Antonio Guterres.

"Lumea este într-un moment periculos. Decizia Rusiei de a recunoaşte aşa-numita independenţă a regiunilor Doneţk şi Lugansk are ca efect încălcarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei. Aceste decizii sunt incompatibile cu principiile Cartei Naţiunilor Unite", a afirmat Antonio Guterres într-un discurs rostit într-o sesiune a Adunării Generale ONU, conform cotidianului Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici