Secretarul general al NATO solicită SUA şi Turciei să ”găsească soluţii” pentru criza diplomatică

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a solicitat Statelor Unite şi Turciei ”să găsească” soluţii pentru criza diplomatică între cele două state membre ale alianţei, informează Russia Today.

540 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al NATO solicită SUA şi Turciei să ”găsească soluţii” pentru criza diplomatică

Secretarul general al NATO solicită SUA şi Turciei să ”găsească soluţii” pentru criza diplomatică

Stoltenberg a făcut apel în faţa celor două state pentru ca acestea să-şi rezolve disensiunile, ”pentru că este important pentru alianţă să fim capabili să conlucrăm, în special în această regiune”.

El a adăugat că Ankara ”este cheia luptei noastre împotriva terorismului”.

Statele Unite au suspendat acordarea de vize pentru Turcia după ce autorităţilor turce au arestat un angajat al Consulatului american de la Istanbul. În replică, câteva ore mai târziu, Ankara a suspendat acordarea de vize pentru SUA.

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat, joi, că relaţiile militare dintre SUA şi Turcia nu au fost afectate de tensiunile diplomatice dintre cele două state, adăugând că va lucra îndeaproape cu omologii săi de la Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici