Recep Tayyip Erdogan, dezamăgit de acţiunea SUA privind suspendarea serviciului de vize din Turcia

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, luni, că este dezamăgit de acţiunea Statelor Unite privind suspendarea serviciului de acordare a vizelor din Turcia, în pofida faptului că autorităţile din Ankara au anunţat luarea unei măsuri identice, informează BBC News.

1120 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan, dezamăgit de acţiunea SUA privind suspendarea serviciului de vize din Turcia

Recep Tayyip Erdogan, dezamăgit de acţiunea SUA privind suspendarea serviciului de vize din Turcia

Erdogan, care efectuează o vizită oficială în Kiev, a precizat că oficialii turci i-au contactat pe omologii americani pentru a discuta despre această decizie.

”Această decizie este foarte, foarte supărătoare. Este trist că Ambasada SUA din Ankara a luat o decizie de genul acesta”, a declarat Erdogan.

Cu toate acestea, presa din Turcia a relatat că autorităţile din Ankara au emis un alt mandat de arestare pe numele unui angajat al Consulatului american din această ţară. Oficialii turci nu au confirmat informaţia, însă, potrivit agenţiei Anadolu, procurorii încearcă să interogheze un angajat al misiunii diplomatice americane, care nu s-ar afla sub protecţia imunităţii diplomatice.

Tot luni, ministrul de Justiţie din Turcia, Abdulhamit Gul, a cerut Statelor Unite să renunţe la această măsură, adăugând că Ankara va lua măsuri, dacă Washingtonul are incertitudini cu privire la securitatea misiunii diplomatice americane.

Cu o zi mai devreme, Ambasada Statelor Unite din Turcia a anunţat că va suspenda serviciul de vize, după ce unul dintre angajaţii misiunii diplomatice americane a fost reţinut săptămâna trecută de autorităţile de la Ankara. Drept reacţie, Guvernul de la Ankara a anunţat că va lua o măsură identică.

Relaţiile dintre SUA şi Turcia sunt tensionate după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Statele Unite îl protejează pe Fethullah Gulen, întrucât refuză extrădarea de urgenţă a acestuia. Gulen, în vârstă de 79 de ani, a respins toate acuzaţiile şi consideră că Erdogan a impus o dictatură în Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici