Secretarul Trezoreriei SUA: Activele ruseşti îngheţate nu înlocuiesc ajutorul militar pentru Ucraina

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că activele ruseşti îngheţate nu pot fi considerate un substitut pentru ajutorul de urgenţă pentru Ucraina, potrivit Kyiv Independent, care citează Bloomberg.

3578 afișări
Imaginea articolului Secretarul Trezoreriei SUA: Activele ruseşti îngheţate nu înlocuiesc ajutorul militar pentru Ucraina

Secretarul Trezoreriei SUA: Activele ruseşti îngheţate nu înlocuiesc ajutorul militar pentru Ucraina

Anunţul vine în contextul în care Ursula von der Leyen a propus, în această săptămână, ca activele ruseşti îngheţate să fie transferate sub formă de ajutor militar pentru Ucraina, iar sprijinul din partea Washingtonului rămâne blocat în Camera Reprezentanţilor de luni de zile, relevă sursa citată.

,,Nu văd un substitut real pentru ca Congresul să ofere Ucrainei ajutorul de care are nevoie în acest an", a declarat Yellen, citată de Bloomberg.

Deşi Uniunea Europeană s-a angajat la ,,o finanţare foarte semnificativă" pentru Ucraina, iar Japonia a contribuit şi ea, ,,totalul nu pare a fi suficient", a spus Yellen în cadrul interviului, potrivit Bloomberg.

Aceste fonduri pot ajuta ţara să se descurce în viitorul apropiat, în timp ce Kievul aşteaptă o asistenţă mai cuprinzătoare, a completat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici