Sediul Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în Crimeea, lovit de o rachetă ucraineană

Cartierul general al Flotei Ruse a Mării Negre din oraşul portuar Sevastopol din Crimeea a fost lovit de o rachetă ucraineană, au anunţat vineri autorităţile locale.

1558 afișări
Imaginea articolului Sediul Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în Crimeea, lovit de o rachetă ucraineană

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Clădirea sediului a fost avariată, iar un militar a fost ucis, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis pe Telegram. Apărarea antiaeriană a doborât cinci rachete, a precizat ministerul.

Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, a fost atacată în mod repetat cu drone sau rachete în ultimele luni, în timp ce forţele ucrainene îşi desfăşoară contraofensiva menită să recupereze teritoriul ocupat în sudul şi estul ţării. O navă militară şi un submarin au fost distruse săptămâna trecută la un şantier naval din Sevastopol, iar podul care leagă Rusia de peninsulă a fost parţial avariat într-un atac în luna iulie.

Flota rusă din Crimeea are două opţiuni, "autolichidare voluntară sau forţată", a declarat vineri, pe reţelele de socializare, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, Oleksiy Danilov. El a ameninţat că flota "va fi tranşată ca un salam", în timp ce forţele ucrainene vor efectua lovituri de mare precizie asupra ţintelor de infrastructură militară.

Oficialii ruşi din Crimeea au declarat că serviciile locale de internet au fost, de asemenea, supuse unui "atac cibernetic fără precedent" care a provocat întreruperi în peninsulă, potrivit agenţiei ruse de presă TASS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici