Sediul Guvernului statului Guerrero, incendiat de manifestanţi care cer găsirea studenţilor dispăruţi

Sute de studenţi şi profesori au incendiat parţial, luni, sediul Guvernului statului Guerrero, în sudul Mexicului, în cadrul unor manifestaţii organizate cu scopul de a exercita presiuni asupra autorităţilor în vederea localizării a 43 de studenţi dispăruţi de peste două săptămâni.

370 afișări
Imaginea articolului Sediul Guvernului statului Guerrero, incendiat de manifestanţi care cer găsirea studenţilor dispăruţi

Sediul Guvernului statului Guerrero, incendiat de manifestanţi care cer găsirea studenţilor dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii au reuşit să pătrundă în sediul Guvernului local, la Chilpancingo, capitala statului Guerrero, au spart ferestre şi au incendiat o parte a complexului.

Aproximativ 30 de angajaţi se aflau în interiorul complexului, dar au scăpat nevătămaţi, potrivit unei surse din cadrul autorităţilor judiciare locale.

Manifestanţii au cerut demisia guvernatorului Angel Aguirrre, după care s-au retras, lăsând loc pompierilor.

Aceste atacuri împotriva administraţiei locale au intervenit după o serie de contruntări între poliţie şi manifestanţi înarmaţi cu pietre şi bastoane. Cinci profesori şi doi poliţişti au fost răniţi, potrivit unui corespondent al AFP.

Studenţii de la Şcoala normală rurală de la Ayotzinapa, în apropiere de Chilpancingo, susţinuţi de profesori, au început să protesteze după ce 43 dintre colegii lor au dispărut pe 29 septembrie la Iguala, la 100 de kilometri de Chilpancingo, pe când se aflau în mâinile poliţiei locale.

Autorităţile anchetează pentru a verifica dacă studenţii au fost asasinaţi apoi îngropaţi în fose clandestine descoperite în apropiere de Iguala, la 200 de kilometri sud de Mexico.

Autorităţile au arestat 34 de persoane în acest caz, între care 26 de poliţişti acuzaţi de colaborare cu grupuri infracţionale organizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici