Sediul unei publicaţii a opoziţiei ruse, atacat cu cocteiluri Molotov

Sediul ediţiei regionale a săptămânalului publicat de partidul de opoziţie rus Iabloko a fost distrus de un atac cu cocteiluri Molotov, anunţat partidul duminică.

73 afișări

Sediul Vecerni Krasnokamsk, situat într-o localitate din regiunea Perm, în Ural, a fost atacat sâmbătă dimineaţă, a anunţat Iabloko pe site-ul său de Internet. Nimeni nu a fost rănit.

"O persoană necunoscută a aruncat cu un cocteil Molotov spărgând o fereastră a redacţiei, care a fost distrusă integral de flăcări", a explicat partidul liberal, adăugând că atacul a fost filmat de camere de supraveghere.

Redactorul-şef al publicaţiei, Olga Kolokolova, conduce şi organizaţia Iabloko din regiunea Perm.

Partidul face legătura între acest atac şi anchetele de corupţie publicate de săptămânal în care este implicat primarul din Krasnokamsk, Iuri Şeşetkin.

"Asupra primarului, pe care Iabloko îl acuză de deturnare de bani, planează suspiciuni", scrie pe blogul său unul dintre liderii formaţiunii, Serghei Mitrohin.

Aceste acuzaţii au fost dezminţite în cotidianul Kommersant de Şeşetkin, care le consideră "nefondate" şi precizează că nu vede "nicio problemă" ca publicaţia să apară în continuare.

Comisia Electorală din Rusia a respins săptămâna trecută candidatura reprezentantului Iabloko Grigori Iavlinski la alegerile prezidenţiale pe care Vladimir Putin speră să le câştige în martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici