Sediul unei televiziuni din Ucraina, atacat cu un lansator portabil de rachete/ Nu există persoane rănite

Persoane rămase momentan neidentificate au atacat sâmbătă dimineaţă sediul din Kiev al unui post de televiziune, agresorii folosind un lansator portabil de rachete, a anunţat poliţia ucraineană, precizând că nu există răniţi şi niciun suspect nu a fost reţinut, informează agenţia de ştiri Dpa.

549 afișări
Imaginea articolului Sediul unei televiziuni din Ucraina, atacat cu un lansator portabil de rachete/ Nu există persoane rănite

Sediul unei televiziuni din Ucraina, atacat cu un lansator de rachete/Nimeni nu a fost rănit

Poliţia de la Kiev a transmis că atacul asupra postului Canalul 112 este considerat acţiune teroristă.

Incidentul s-a produs la o zi după ce postul de televiziune a solicitat protecţia autorităţilor din cauza ameninţărilor lansate de indivizi "naţionalişti radicali" care încearcă să influenţeze deciziile editoriale ale instituţiei media.

Televiziunea a devenit ţinta grupurilor naţionaliste pentru că a anunţat că intenţionează să difuzeze documentarul "Revealing Ukraine" realizat de regizorul american Oliver Stone.

Documentarul, care are drept subiect protestele violente din Ucraina, din 2014, în urma cărora preşedintele prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere, include şi un interviu cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Producţia cinematografică a fost criticată dur în Ucraina pentru că ar prezenta doar varianta autorităţilor ruse privind evenimentele din 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici