Şeful diplomaţiei germane propune ”direcţia corectă” pentru a rezolva tensiunile din Peninsula Coreea

Germania salută afirmaţia secretarului american de Stat Rex Tillerson cu privire la iniţierea dialogului cu Phenianul şi susţine că pentru rezolvarea crizei nord-coreene ar fi nevoie de un acord precum cel cu Iranul, a anunţat, duminică, ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, potrivit Reuters.

4012 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei germane propune ”direcţia corectă” pentru a rezolva tensiunile din Peninsula Coreea

Sigmar Gabriel: Un acord precum cel cu Iranul ar putea rezolva tensiunile din Peninsula Coreea

Germania, unul dintre puţinele state occidentale ce are o ambasadă permanentă în Phenian, a cerut în mod repetat o abordare paşnică pentru rezolvarea tensiunilor din Peninsula Coreea. În plus, mai mulţi oficiali germani au criticat ameninţările transmise de Donald Trump către Phenian.

”Aceasta este direcţia corectă. Sfătuiesc Coreea de Nord să ia în serios această ofertă. Aş vrea să văd un acord precum cel cu Iranul. Dacă SUA ar renunţa la acordul cu Iranul, asta ar submina credibilitatea SUA în faţa Coreei de Nord”, a afirmat Gabriel, făcând referire la declaraţiile făcute de Rex Tillerson cu o zi mai devreme.

Sâmbătă, Rex Tillerson a afirmat că Washingtonul are mai multe canale de comunicare cu Phenianul, adăugând că SUA vor urmări dacă nord-coreeni sunt interesaţi să înceapă discuţiile pe marginea programului nuclear.

În 2015, Teheranul a fost de acord să-şi asume anumite restricţii asupra programului său nuclear în schimbul relaxării sancţiunilor economice impuse Iranului, ce au afectat grav economia acestui stat. Însă, preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat recent că acordul nuclear cu Iranul este ”o ruşine” pentru Washington şi a adăugat că va analiza opţiunea renunţării la acord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici