Şeful FSB: NATO împinge Republica Moldova spre o confruntare militară cu Rusia şi Belarus. Criticile vin în urma acordului de securitate dintre Chişinău şi UE

Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexander Bortnikov, a afirmat că NATO ar angrena Republica Moldova într-o confruntare militară cu Rusia şi Belarus, scrie agenţia rusă de presă de stat TASS.

5166 afișări
Imaginea articolului Şeful FSB: NATO împinge Republica Moldova spre o confruntare militară cu Rusia şi Belarus. Criticile vin în urma acordului de securitate dintre Chişinău şi UE

Alexander Bortnikov, şeful FSB

În cadrul unei reuniuni a Consiliului şefilor agenţiilor de securitate şi serviciilor speciale ale statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente, desfăşurată la Bişkek, Bortnikov a declarat că ,,autorităţile moldoveneşti şi-au pierdut de fapt independenţa politică. Mai mult, astăzi Chişinăul se confruntă cu problema abandonării identităţii naţionale şi a statalităţii în general... Alianţa [NATO] împinge literalmente Moldova spre o confruntare militară cu Rusia şi Belarus", potrivit agenţiei de stat rusă TASS.

Declaraţiile şefului FSB vin după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat acordul de securitate semnat între Chişinău şi UE, primul de acest fel din blocul comunitar.

În cadrul unui briefing de presă, ea a afirmat că ,,târârea Moldovei şi Ucrainei în Uniunea Europeană are un caracter artificial şi ostentativ şi nu este necesară pentru locuitorii Europei” şi că ,,planurile tupeiste ale conducerii UE de extindere a frontierelor sunt cu bună-ştiinţă de natură artificială”.

Zaharova a subliniat că nu este vorba despre aderarea acestor ţări la UE. ,,Este vorba de dizolvarea acestor ţări în comunităţi NATO-centrice sau direct în volane NATO", a spus diplomatul rus. 

Săptămâna aceasta, marţi, Republica Moldova a semnat un parteneriat de securitate şi apărare cu Uniunea Europeană, devenind un prim astfel de act încheiat cu blocul european.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici