Şeful Pentagonului: Romania, un partener de încredere al SUA. Preşedintele Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia României

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat, joi, la Constanţa, că România este un partener de încredere al SUA şi că preşedintele Barack Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia României.

578 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului: Romania, un partener de încredere al SUA. Preşedintele Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia României

Şeful Pentagonului: Romania, un partener de încredere al SUA. Preşedintele Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia României (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful Pentagonului a mai spus că apreciază ospitalitatea poporului român oferită militarilor americani aflaţi în România, la Baza Kogălniceanu. "Este important şi pentru ei şi pentru noi, ca ţară”, a arătat oficialul american.

Secretarul american al Apărării a invocat parteneriatul strategic puternic dintre cele două ţări şi a spus că apreciază, totodată, contribuţia României la menţinerea securităţii în această regiune.

“Statele Unite apreciază contribuţia României la securitatea în această regiune”, acesta amintind, în acest context, implicarea militarilor români în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.

Şeful Pentagonului a mai spus că el şi ministrul român al Apărării, Mircea Duşă, au discutat inclusiv despre situaţia din Ucraina. Acesta a menţionat că preşedintele Obama a anunţat, în această săptămână, că va cere Congresului să aloce un miliard de dolari pentru a îmbunătăţi capacitatea SUA şi a forţelor aliate din Europa, inclusiv pentru exerciţii şi pregătire.

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a sosit, joi, în Portul Constanţa, fiind întâmpinat de ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, cu care a avut discuţii la bordul navei de protocol a Statului Major al Forţelor Navale "Mureşul".

Potrivit programului oficial, după aceste discuţii, cei doi oficiali vizitează vasul american USS de la Vella Gulf, acostat în Portul Constanţa.

Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, va avea, joi, o întrevedere şi cu premierul Victor Ponta, confirmată de către şeful Executivului, care însă a evitat să dea detalii despre întâlnire, spunând doar că mesajul Guvernului transmis către oficialul american va fi că România îşi îndeplineşte îndatoririle, fiind un aliat serios şi important al SUA şi un factor de stabilitate în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici