Selecţia juraţilor în procesul uciderii lunetistului Chris Kyle, personajul filmului "American Sniper", va începe joi - VIDEO

Selecţia juraţilor în procesul lui Eddie Ray Routh, veteranul acuzat de uciderea militarului american Chris Kyle, personajul central al filmului -"Lunetistul american/ American Sniper", va începe joi, relatează ABC News, în pagina electronică.

1117 afișări
Imaginea articolului Selecţia juraţilor în procesul uciderii lunetistului Chris Kyle, personajul filmului "American Sniper", va începe joi - VIDEO

Selecţia juraţilor în procesul uciderii lunetistului american Chris Kyle va începe joi (Imagine: Captură Video)

Kyle, cunoscut ca fiind cel mai eficient lunetist din istoria militară americană, a fost împuşcat mortal în Texas, în 2013, alături de prietenul lui, Chad Littlefield.

Aproximativ 800 de potenţiali juraţi au fost convocaţi pentru o posibilă selecţie în proces. Din acest număr, judecătorul şi avocaţii vor selecta 12 persoane şi două de rezervă. Selecţia juraţilor ar urma să dureze patru zile, pledoariile de deschidere fiind programate pentru miercuri, 11 februarie.

Procesul, care ar trebui să dureze două săptămâni, are loc în Stephenville, statul Texas, un oraş cu 17.000 de locuitori situat la 160 de kilometri sud-vest de Dallas. Avocatul lui Routh a declarat că va pleda pentru PTSD (sindromul de stres posttraumatic) şi este îngrijorat că filmul ar putea afecta procesul de selectare a juriului.

"Cred că filmul se va adăuga cu siguranţă pe lista dificultăţilor de găsire a unui juriu corect, dar cred că cealaltă componentă este aceea că fapta a avut loc în această comunitate, iar aceasta este o comunitatea foarte mică şi unită, în care oamenii sunt mândri de armată", a declarat consultantul în alegerea juriului Jo Ellan Dimitrius.

Văduva lui Kyle, Taya Kyle, respinge invocarea problemelor psihice de către apărare. "Cineva ia viaţa a două persoane care erau acolo ca să îl ajute - acesta nu este PTSD în opinia mea", a declarat ea într-un interviu acordat în decembrie.

Filmul "Lunetistul american/ American Sniper" a fost nominalizat la cinci categorii pentru premiile Oscar şi a avut încasări de peste 250 de milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici