Senatorul Bernie Sanders propune o săptămână de lucru de patru zile în SUA

  • Proiectul de lege al lui Sanders ar reduce pragul pentru plata orelor suplimentare şi ar impune o tranziţie către săptămâna de lucru mai scurtă într-un interval de patru ani.
  • Lucrătorii americani lucrează deja mai mult decât omologii lor internaţionali, având o medie anuală de 1.811 ore de muncă.
  • Implementarea unei săptămâni de lucru mai scurte ar putea aduce beneficii în termeni de productivitate crescută şi reducere a epuizării profesionale.
709 afișări
Imaginea articolului Senatorul Bernie Sanders propune o săptămână de lucru de patru zile în SUA

Sursa foto: X

Senatorul Bernie Sanders a readus conceptul de săptămână de lucru de patru zile în atenţie prin introducerea unei legislaţii care propune stabilirea unei săptămâni de lucru formale de 32 de ore în Statele Unite, relatează Forbes.

În timp ce ideea unei săptămâni de lucru mai scurte nu este nouă, proiectul de lege al lui Sanders reprezintă una dintre cele mai semnificative încercări de a o stabili la nivel naţional, depăşind politicile individuale ale companiilor.

Dacă va fi adoptat, proiectul de lege al lui Sanders ar reduce pragul de eligibilitate pentru plata orelor suplimentare şi ar implementa o perioadă de tranziţie de patru ani către săptămâna mai scurtă. Cu toate acestea, având în vedere climatul politic actual din Washington, probabilitatea adoptării proiectului de lege rămâne nesigură.

Lucrătorii americani îi depăşesc deja pe omologii lor internaţionali în ceea ce priveşte numărul de ore de muncă anuale, având o medie de 1.811 de ore pe an, cu aproximativ 3,4% mai mult decât media OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică). Mai mult, SUA conduce în numărul de angajaţi care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână.

Susţinătorii argumentează că progresele în tehnologia inteligenţei artificiale, împreună cu evoluţia atitudinilor faţă de muncă post-pandemie, ar putea determina o considerare mai largă a unei săptămâni de lucru de 32 de ore. Beneficiile potenţiale includ creşterea productivităţii, reducerea epuizării profesionale şi scăderea absenteismului.

Cu toate acestea, fezabilitatea implementării unei săptămâni de lucru mai scurte la nivel naţional rămâne un subiect de dezbatere. În timp ce unii lideri de afaceri, precum CEO-ul Kickstarter, Everette Taylor, recunosc avantajele săptămânilor de lucru mai scurte în promovarea echilibrului între viaţa profesională şi cea personală şi a concentrării, alţii ar putea fi sceptici.

Aşa cum sugerează cercetările, o săptămână de lucru de patru zile ar putea oferi beneficii tangibile în ceea ce priveşte bunăstarea şi performanţa angajaţilor. Dacă acest concept câştigă popularitate în Washington şi printre liderii de afaceri rămâne de văzut, dar susţinătorii săi rămân optimişti în privinţa adoptării sale extinse în viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici