Senatul american va avea doi membri de culoare, o premieră în istoria SUA

Senatul american va număra pentru prima dată în istoria Statelor Unite doi membri de culoare, după nominalizarea de miercuri a unui înlocuitor pentru John Kerry, devenit secretar de Stat.

166 afișări
Imaginea articolului Senatul american va avea doi membri de culoare, o premieră în istoria SUA

Senatul american va avea doi membri de culoare, o premieră în istoria SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernatorul de Massachusetts (nord-est) l-a desemnat pe democratul William Cowan, în vârstă de 43 de ani, să asigure locul lăsat vacant de John Kerry până la alegerile speciale de la 25 iunie, aşa cum prevede legea în acest stat. 

El i se va alătura în Senat republicanului Tim Scott, numit în decembrie de către guvernatorul de South Carolina (est) pentru a înlocui un senator demsionar. Senatul numără 100 de membri.

William Cowan, în cele câteva luni de mandat interimar, va fi doar al optulea ales de culoare din Senat. Congresmenii afroamericani sunt mai numeroşi în Camera Reprezentanţilor, fiind în număr de 42, dintre care 40 democraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici