Senatul Argentinei a aprobat legalizarea avortului. Argentina devine cea mai mare ţară latino-americană care legalizează procedura

  • Congresul din Argentina a aprobat proiectul de lege care permite avortul până la 14 săptămâni de sarcină.
  • Legalizarea avortului este o surpriză pentru toţi, ţinând cont că America Latină are unele dintre cele mai stricte legi privind avortul.
  • Până acum, avortul era permis în Argentina numai dacă sarcina punea în pericol sănătatea mamei sau copilul era rezultatul unui viol.
778 afișări

Congresul din Argentina a aprobat proiectul de lege care permite avortul până la 14 săptămâni de sarcină.

După o sedinţă maraton a parlamentului, senatorii din Argentina au votat legalizarea avortului cu 38 de voturi pentru şi 29 de voturi împotrivă. Noua lege a fost deja validată de Camera Deputaţilor şi este susţinută de preşedintele Alberto Fernandez. În urmă cu doi ani, senatorii au votat împotriva legalizării avortului.

Legalizarea avortului este o surpriză pentru toţi, ţinând cont că America Latină are unele dintre cele mai stricte legi privind avortul.

Biserica Catolică, una dintre cele mai influente instituţii din America Latină, s-a opus legii şi a cerut senatorilor să respingă proiectul de la bun început. Papa Francisc, originar din Argentina, a scris pe contul său de Twitter: ”fiecare copil izgonit este copilul lui Dumnezeu”.

 

Până acum, avortul era permis în Argentina numai dacă sarcina punea în pericol sănătatea mamei sau copilul era rezultatul unui viol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici