Serbia interzice intrarea în ţară a unui activist anti-Putin, deşi locuieşte acolo din 2016

Poliţia sârbă i-a interzis joi lui Petr Nikitin, un critic proeminent al preşedintelui rus Vladimir Putin, să intre în ţară, deşi locuieşte acolo din 2016.

397 afișări
Imaginea articolului Serbia interzice intrarea în ţară a unui activist anti-Putin, deşi locuieşte acolo din 2016

Sursa foto: AP

Cedomir Stojkovic, un avocat care îl reprezintă pe Nikitin, a declarat că decizia a fost luată în urma unei cereri adresate poliţiei de către Agenţia de Securitate şi Informare (BIA) din Serbia, prin care se solicita "o măsură de protecţie de expulzare a unui străin", notează Reuters.

"Acest lucru este ilegal, deoarece copiii lui Nikitin sunt aici, este o separare a unei familii, el este rezident, dar poliţia îl poate totuşi expulza", a spus Stojkovic.

Stojkovic a declarat că va depune o plângere la ministerul de interne.

BIA şi ministerul de interne nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Mai devreme, Nikitin, care deţine cetăţenie olandeză, a declarat la Radio Europa Liberă că va rămâne la terminalul aeroportului din Belgrad până când i se va permite să intre în Serbia sau va fi deportat.

Decizia de a bloca intrarea lui Nikitin vine după ce SUA l-a sancţionat pe şeful serviciilor de informaţii din Serbia, un aliat de încredere al preşedintelui sârb Aleksandar Vucic, Aleksandar Vulin, acuzat de corupţie şi trafic de droguri

Deşi Belgradul a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei în Ucraina, a refuzat până acum să se alăture sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei. Serbia este dependentă de importurile de gaz din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici