Serghei Lavrov, noi declaraţii controversate. Obiectivele SUA comparate cu cele ale lui Napoleon şi Hitler

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia urmăreşte "demilitarizarea, "de-nazificarea" Ucrainei" şi că "poporul ucrainean are dreptul la autodeterminare", în timpul unei conferinţe de presă la care au participat jurnalişti occidentali.

39090 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov, noi declaraţii controversate. Obiectivele SUA comparate cu cele ale lui Napoleon şi Hitler

Serghei Lavrov, noi declaraţii controversate. Obiectivele SUA comparate cu cele ale lui Napoleon şi Hitler

Întrebat dacă crede că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, este un neonazist, Lavrov a evitat răspunsul spunând că Volodimir Zelenski a semnat o lege prin care nu recunoaşte populaţia vorbitoare de limbă rusă ca "popor indigen" în Ucraina, care, potrivit lui Lavrov, le interzice să folosească limba lor.

"Luaţi-vă o jumătate de oră pentru a citi informaţiile oficiale de pe (site-ul) ministerului rus", a spus Lavrov.

Întreabat cum poate apăra minciunile Rusiei în ceea ce priveşte civilii din Ucraina ucişi de atacurile ruseşti, Lavrov a spus că forţele ucrainene din estul Ucrainei sunt "jefuitori", iar "neonaziştii" din Ucraina sunt "adevăraţii ucigaşi".

Napoleon şi Hitler

"Retorica NATO este antirusească", a declarat Lavrov. "Nu am văzut niciodată un semnal că am putea lucra pe bază reciprocă".

Lavrov a citat obiectivele lui Napoleon şi Hitler de a domina Europa şi a precizat că în opinia Rusiei obiectivul SUA este comparabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici