Serie de incendii misterioase, pe o insulă germană din Marea Nordului

Mai multe incendii au izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, pe insula germană Sylt, în plin sezon turistic, după două zile de la o primă serie de incendii misterioase, a anunţat poliţia locală, care nu exclude posibilitatea unui act criminal.

197 afișări
Imaginea articolului Serie de incendii misterioase, pe o insulă germană din Marea Nordului

Serie de incendii misterioase, pe o insulă germană din Marea Nordului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste incendii au izbucnit în mai multe locuri pe această insulă, în Marea Nordului, şi anume într-un refugiu de autobuz, în pivniţa unei clinici, dar şi într-o grădină, unde o pubelă a luat foc din motive necunoscute, a precizat poliţia

În noaptea de duminică spre luni, a fost necesară evacuarea a 380 de persoane, din cauza unei serii de incendii, în special într-un hotel de lux. Incendiile au izbucnit către miezul nopţii, iniţial la pubelele unui azil de pensionari, iar ulterior în acest hotel.

Ulterior, un alt incendiu a izbucnit într-un şopron de lângă un restaurant, iar un altul într-un centru de formare. Aproximativ 180 de persoane din acest centru au fost mutate provizoriu într-un hangar pentru avioane.

De asemenea, au luat foc containere. Patru persoane au fost rănite, iar pagubele sunt estimate la câteva sute de mii de euro.

"Indiciile cu privire la posibilitatea unui incendiu (de origine) criminală se multiplică", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, fără să facă alte precizări cu privire la eventuali autori.

Insula Sylt, situată la câţiva kilometri în largul coastelor regiunii Schleswig-Holstein, este una dintre cele mai scumpe destinaţii turistice, cu numeroase restaurante şi hoteluri cotate cu multe stele.

În fiecare vară, insula Sylt, care are doar 21.000 de locuitori, găzduieşte celebrităţi germane din lumea politicii, a cinematografului, afacerilor şi showbizului, care vin să îşi petreacă vacanţele aici. În fiecare an, pe insulă vin 868.000 de turişti, care petrec aici 6,9 milioane de nopţi de cazare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici