Serviciile secrete americane: Putin nu va fi influenţat de opinia publică în legătură cu războiul

Oficialii serviciilor de informaţii americane sunt sceptici că o schimbare a opiniei publice ruse împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina - chiar şi una dramatică - ar avea un efect în a-l convinge pe preşedintele Vladimir Putin să pună capăt conflictului, scrie CNN.

442 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete americane: Putin nu va fi influenţat de opinia publică în legătură cu războiul

Oficialii se îndoiesc, de asemenea, că războiul, despre care mulţi strategi consideră că a fost un dezastru pentru armata rusă, ar putea să ducă la înlăturarea lui Putin de la putere, cel puţin pe termen scurt.

Această evaluare reflectă măsura în care oficialii consideră că Putin şi-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la putere.

Putin este intim implicat în gestionarea zilnică a conflictului, potrivit a trei surse familiare cu serviciile secrete americane şi occidentale, care au declarat pentru CNN că Putin participă direct la luarea deciziilor care, în majoritatea armatelor occidentale, ar fi rezervate ofiţerilor de rang inferior.

"Este clar că el este propriul său decident. Nu pare să se bazeze prea mult nici măcar pe experţii din cadrul guvernului sau al cabinetului", a declarat un înalt oficial NATO. „Aşa că este puţin cam greu de imaginat că opinia populară îl influenţează atât de mult."

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici