Serviciile secrete britanice consideră Rusia a treia ameninţare, după al-Qaida şi Iran

Serviciile de securitate britanice consideră că Rusia reprezintă a treia ameninţare la adresa ţării după reţeaua al-Qaida şi Iran.

22 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete britanice consideră Rusia a treia ameninţare, după al-Qaida şi Iran

Serviciile secrete britanice consideră Rusia a treia ameninţare, după al-Qaida şi Iran (Imagine: Mediafax/AFP)

Serviciile secrete britanice se tem că principalele agenţii ruse au trimis numeroşi spioni pe teritoriul Marii Britanii, informează cotidianul The Times în ediţia electronică.

Dezvăluirile intervin în contextul în care premierul britanic Gordon Brown va avea săptămâna viitoare prima întâlnire cu noul preşedinte rus Dmitri Medvedev, cu ocazia summitului G8.

Agenţii ruşi sunt acuzaţi de otrăvirea lui Aleksandr Litvinenko la Londra şi de alte tentative de asasinat, iar aceste cauze au contribuit la deteriorarea relaţiilor dintre cele două ţări.

Responsabilii serviciilor secrete britanice sunt foarte numulţumiţi că numeroase resurse trebuie alocate contracarării acţiunilor de spionaj militar şi industrial efectuate de Rusia.

Înaintea întâlnirii pe care Brown şi Medvedev o vor avea în Japonia, Rusia a sugerat că doreşte depăşirea disensiunilor cu Marea Britanie. Oficialii britanici au refuzat să dezvăluie subiectele care vor fi abordate în cursul întâlnirii, probabil din cauza situaţiei delicate. O sursă guvernamentală a precizat că premierul Brown este de acord cu sugestiile lui Medvedev privind depăşirea tensiunilor, adăugând că "discuţiile vor fi constructive".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici