Serviciul de securitate rus începe o anchetă privind o revoltă armată după declaraţiile lui Prigojin

Comitetul Naţional Antiterorism din Rusia i-a cerut vineri lui Evgheni Prigojin, fondatorul companiei militare private Wagner, să înceteze acţiunile ilegale şi a declarat că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a început o anchetă de răzvrătire în legătură cu declaraţiile sale recente.

1154 afișări
Imaginea articolului Serviciul de securitate rus începe o anchetă privind o revoltă armată după declaraţiile lui Prigojin

"Declaraţiile care se răspândesc în numele lui Evgheni Prigozhin sunt absolut nefondate. În legătură cu aceste declaraţii, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a demarat o anchetă privind un apel la o revoltă armată. Cerem ca acţiunile ilegale să fie oprite imediat", a precizat comitetul într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că preşedintele rus Vladimir Putin este conştient de situaţia care se desfăşoară în jurul lui Prigojin şi că se iau măsurile necesare.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a declarat că rapoartele care circulă pe reţelele de socializare şi care susţin că forţele armate ruse au lansat o lovitură asupra "taberelor PMC Wagner din spate" sunt false.

Evgheni Prigojin a declarat vineri că armata rusă a bombardat intenţionat o tabără a mercenarilor Wagner din Ucraina, conform unei postări pe o reţea de socializare. Evgheni Prigojin a anunţat începutul „eliminării răului”, referindu-se la conducerea militară a ţării. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici