Shimon Peres, testat pentru depistarea gripei porcine

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, şi 15 angajaţi ai reşedinţei prezidenţiale au fost supuşi analizelor medicale pentru depistarea virusului gripei porcine, după întâlnirea pe care au avut-o săptămâna trecută cu adolescenţi diagnosticaţi cu acest virus, relatează portalul ynetnews.net.

19 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres, testat pentru depistarea gripei porcine

Shimon Peres, testat pentru depistarea gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul israelian al Sănătăţii a recomandat efectuarea urgentă de analize medicale de teamă că preşedintele sau angajaţii acestuia ar fi putut contracta virusul gripei porcine (A H1N1).

Săptămâna trecută, Shimon Peres s-a întâlnit cu un grup de adolescenţi evrei aflaţi în vizită în Israel. Întâlnirea a avut loc la reşedinţa prezidenţială din Ierusalim, iar Peres s-a fotografiat şi s-a îmbrăţişat cu tinerii care ulterior au fost diagnosticaţi ca fiind infectaţi cu virusul gripei porcine.

Analizele medicale efectuate au demonstrat că nici Shimon Peres, nici membrii personalului de la reşedinţa prezidenţială nu sunt infectaţi cu virusul porcin.

Până marţi, în Israel existau 152 de cazuri de gripă porcină, inclusiv la un funcţionar din cadrul Knessetului al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici