VIDEO  Şi-a pus„laţul” la gât. Controversă la Cannes legată de rochia modelului iranian Mahlagha Jaberi

Modelul iranian Mahlagha Jaberi a stârnit furori cu decizia ei de a purta o rochie la Festivalul de Film de la Cannes, care avea la gât un laţ, o funie cu nod, pentru a protesta împotriva execuţiilor regimului.

1301 afișări
Imaginea articolului Şi-a pus„laţul” la gât. Controversă la Cannes legată de rochia modelului iranian Mahlagha Jaberi

Şi-a pus„laţul” la gât. Controversă la Cannes legată de rochia modelului iranian Mahlagha Jaberi

Tânăra de 33 de ani a fost văzută pentru prima dată în rochia designerului Jila Saber pe covorul roşu al filmului „The Old Oak”, în timpul prezentării sale la Palais des Festivals, pe 26 mai. Videoclipul şi fotografiile cu Jaberi la Cannes au devenit virale, atrăgând atenţia asupra recentelor spânzurări puse la cale de regimul din această ţară şi atrăgând critici din partea unor comentatori politici.

Jurnalistul american născut în Iran, Yashar Ali, a postat pe Twitter pentru cei 708.000 de fani ai săi: „În timp ce iranieni nevinovaţi sunt executaţi, Mahlagha Jaberi s-a gândit că ar fi o idee bună să poarte o rochie cu un laţ şi să filmeze un videoclip seducător. Absolut ruşinos”.

În urma unor reacţii negative, Jaberi a răspuns pe Instagram: „Am vrut să atragem atenţia presei asupra execuţiilor nedrepte ale poporului iranian. Din păcate, declaraţiile politice nu sunt permise la Festival, iar forţele de securitate m-au împiedicat să-mi arăt spatele rochiei, dar sensul folosirii „laţului” a fost bine înţeles”.

Pe spatele rochiei era scris „Opriţi execuţiile”. Postarea modelului a primit aproape 100.000 de aprecieri, în 16 ore. Între timp, pedepsele cu moartea continuă în Iran.

Human Rights Watch, care investighează abuzurile din întreaga lume, a raportat pe 12 mai o „creştere alarmantă a execuţiilor” de la începutul lunii. De la sfârşitul lunii aprilie, autorităţile ar fi executat „cel puţin 60 de persoane”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici