Siria: Cel puţin 94 de persoane au fost ucise în urma bombardamentelor din Ghouta de Est

Atacurile intense desfăşurate de către forţele guvernului sirian şi aliaţii săi au provocat moartea a cel puţin 94 de persoane în regiunea Ghouta de Est în decurs de 24 de ore, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ONG care monitorizează războiul din Siria, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1086 afișări
Imaginea articolului Siria: Cel puţin 94 de persoane au fost ucise în urma bombardamentelor din Ghouta de Est

Siria: Cel puţin 94 de persoane au fost ucise în urma bombardamentelor din Ghouta de Est

Printre persoanele ucise s-ar afla şi 18 copii. Atacurile aeriene şi bombardamentele asupra suburbiilor asediate ale Damascului au rănit alte 325 de persoane, a mai precizat organizaţia.

Presa siriană de stat a anunţat că facţiunile rebele din Ghouta de Est au desfăşurat un atac cu mortiere în mai multe cartiere din Damasc, ucigând un copil şi rănind alţi opt localnici. În replică, armata şi forţele aliate au iniţiat atacuri asupra unor ţinte ale insurgenţilor.

Armata siriană nu a dorit să comenteze datele oferite de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, iar guvernul de la Damasc a precizat că vizează doar militanţi islamişti.

Panos Moumtzis, coordonator regional al ONU pentru criza din Siria, a remarcat o "escaladare extremă a ostilităţilor" în regiune începând de duminică.

"Situaţia umanitară a civililor din Ghouta de Est este scăpată de sub control. Mulţi locuitori nu au alte opţiuni decât să se adăpostează în subsoluri şi buncăre, alături de copiii lor", a spus Moumtzis.

Cazurile de malnutriţie au crescut vertiginos în Ghouta de Est, în condiţiile în care aproape niciun ajutor alimentar nu ajunge la locuitori. Intensificarea violenţelor a obligat aproximativ 15.000 de civili să-şi părăsească locuinţele în luna ianuarie.

Ghouta de Est, cea mai mare enclavă a rebelilor din apropierea capitalei siriene, este locuită de aproximativ 40.000 de oameni, potrivit Naţiunilor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici