Siria decide încetarea cooperării cu Franţa în privinţa crizei din Liban

Siria a decis să întrerupă cooperarea cu Franţa în privinţa crizei din Liban, ca răspuns la suspendarea contactelor diplomatice bilaterale anunţată de Paris, a declarat, miercuri, ministrul sirian de Externe, Walid Moullaem.

2 afișări
Imaginea articolului Siria decide încetarea cooperării cu Franţa în privinţa crizei din Liban

Siria decide încetarea cooperării cu Franţa în privinţa crizei din Liban

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, anunţase, la sfârşitul săptămânii trecute, că Franţa nu va mai avea contacte cu Siria până când autorităţile de la Damasc nu vor demonstra că sunt dispuse să permită Libanului să îşi aleagă un preşedinte prin consens.

Franţa nu va mai intra în contact cu Siria, fostă putere tutelară în Liban, "cât timp nu vor exista dovezi ale voinţei sirienilor de a permite Libanului să-şi desemneze prin consens preşedintele", a spus Sarkozy, într-o conferinţă de presă desfăşurată în cursul unei vizite în Egipt.

"Alegerea preşedintelui libanez, prevăzută pentru 29 decembrie, a fost din nou amânată, pentru a 11-a oară, o nouă tentativă urmând să aibă loc în data de 12 ianuarie.

Libanul, care traversează cea mai gravă criză politică de după închierea războiului civil din 1975 - 1990, nu mai are preşedinte din 23 noiembrie, dată la care a expirat mandatul liderului prosirian Emile Lahoud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici