Site-ul Shutterstock, blocat de Rusia pentru mai multe fotografii cu steagul ţării înfipt în excremente de câine. FOTO

Guvernul din Rusia a blocat faimosul site de fotografie de stoc Shutterstock, potrivit site-ului de ştiri Meduza. Autoritatea pentru reglementarea presei, Roskomnadzor, a explicat că Shutterstock a fost blocat din cauza unor simboluri jignitoare, cel mai probabil acestea fiind o serie de fotografii în care apare drapelul Rusiei înfipt în excremente de câine, scrie gizmodo.com

1626 afișări
Imaginea articolului Site-ul Shutterstock, blocat de Rusia pentru mai multe fotografii cu steagul ţării înfipt în excremente de câine. FOTO

Site-ul Shutterstock, blocat de Rusia în urma fotografiilor jignitoare în care apare drapelul ţării. FOTO

Fotografiile jignitoare au fost create de utilizatorul Aijaphoto şi sunt descrise ca fiind un protest la adresa politicii din Rusia.

Sursa FOTO: Gizmodo.com

Shutterstock nu a răspuns cererilor reprezentanţilor Gizmodo pentru un comentariu, dar compania a declarat pentru Reuters că i s-a adus la cunoştinţă „conţinutul considerat inacceptabil” de către statul rus.

Guvernul Rusiei a aprobat o lege în martie 2019 prin care se interzice „lipsa de respect faţă de societate, ţară, simbolurile oficiale ale Rusiei, constituţie sau faţă de autorităţi”. Pentru prima abatere, pedeapsa este o amendă care poate ajunge la 1.550 de dolari, iar la a doua abatere amenda se dublează şi se adaugă 15 zile în spatele gratiilor.

„Conţinul a fost şters şi Shutterstock continuă să colaboreze cu agenţia pentru a elimina şi fotografiile în miniatură de pe site”, a spus un reprezentant al companiei pentru Reuters.

Totuşi, se pare că cele şapte fotografii create de Aijaphoto nu au fost şterse încă de pe versiunea americană a site-ului Shutterstock, chiar dacă acestea nu mai există pe versiunea rusească a paginii web.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici