Situaţia din Ucraina la zi. Rusia suferă "pierderi grele", dar niciuna dintre părţi nu face progrese / Iarna rece se aşterne peste front

Rusia suferă "pierderi grele", dar niciuna dintre părţi nu face progrese, afirmă o analiză a ministerul britanic al Apărării.

2064 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Ucraina la zi. Rusia suferă "pierderi grele", dar niciuna dintre părţi nu face progrese / Iarna rece se aşterne peste front

Situaţia din Ucraina la zi. Rusia suferă "pierderi grele", dar niciuna dintre părţi nu face progrese / Iarna rece se aşterne peste front

Ministerul britanic al Apărării notează că forţele ruseşti suferă "pierderi deosebit de grele" în luptele din jurul Avdiivka, care este una dintre cele trei zone în care se duc lupte terestre notabile. Celelalte două zone sunt Kupiansk şi Luhansk.

Cu toate acestea, în ciuda luptelor grele, Ministerul Apărării a declarat că niciuna dintre părţi nu face progrese semnificative.

În ultima săptămână, cele mai intense lupte terestre au avut loc în trei zone: pe axa Kupiansk în regiunea Luhansk; în jurul Avdiivka în regiunea Doneţk; şi pe malul stâng al râului Dnipro în regiunea Kherson, unde forţele ucrainene au stabilit un cap de pod.

Niciuna dintre părţi nu a realizat progrese substanţiale. Rusia continuă să sufere pierderi deosebit de mari în jurul Avdiivka.

Rapoartele martorilor oculari sugerează că vehiculele aeriene de mici dimensiuni fără echipaj şi artileria (în special rachete cu dispersie) continuă să joace un rol major în perturbarea atacurilor ambelor părţi.

Pe măsură ce iarna se instalează cu adevărat în estul Ucrainei, există puţine perspective imediate de schimbări majore pe linia frontului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici